Sunday 10. September 2023

HURRA! Medaljer til begge snedkere ved EuroSkills 2023

 

Der var mange rørende øjeblikke for de danskere, der var taget til Gdańsk i Polen, for at heppe på det danske Skillslandshold ved EuroSkills 2023.

 

Intet mindre end 8 gange blev der råbt DENMARK, og en fagatlet kunne lørdag aften træde op på scenen i Polsat Plus Arena i Gdańsk for at høste en medalje.

Sølv og bronze til snedkerne

Iblandt medaljemodtagerne stod de to fabelagtige snedkere, Frode Lange Sckerl, møbelsnedker, der vandt bronze, og Tobias Preilev Hansen, bygningssnedker, der vandt sølv. Tobias blev desuden den dansker, der på tværs af fag der fik flest point og han var derfor på scenen to gange.

Skillslandsholdet kommer hjem med fem sølvmedaljer, tre bronzemedaljer og seks Medallions for Excellence, hvilket gør dem til det absolut mest vindende landshold nogensinde i dansk Skills-historie. Danmark kom på en samlet 7.-plads ud af de 32 deltagende lande.

– Det er et helt fantastisk flot resultat – vi har aldrig før fået så mange medaljer med hjem fra en international konkurrence. Jeg er så stolt af vores ekstremt dygtige landshold, der har knoklet i måneder og år for det her resultat, siger formand for SkillsDenmark Søren Heisel.

– Det er overvældende, at landsholdet har gjort det så godt. Årets landshold er en fantastisk dygtig gruppe unge mennesker, der virkelig fortjener denne hyldest. Det er en fremragende optakt til EuroSkills i 2025, hvor vi selv skal være værter. Nu går arbejdet i gang for at få endnu flere medaljer på hjemmebane, siger næstformand Michael Boas Pedersen.

På snedkerfagets vegne er vi utroligt stolte og sender en kæmpelykønskning til Frode og Tobias, deres træner og dommer, Peter Hansen og Odin Vex samt hele holdet bag teamet, som har hjulpet dem med at nå hertil.

Foto: Lasse Skov/Skills Denmark

Tilbage til nyhedsoversigt