mandag 02. maj 2022

Et vellykket DM i Skills 2022 har fundet sine vindere

 

 

 

DM i Skills, det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne, fandt i år sted i Høng fra den 28. – 30. april 2022. Ved et særdeles vellykket og velbesøgt arrangement kæmpede over 300 unge deltagere indenfor 49 fag om at blive landets bedste.

 

 

 

I snedkernes fire fag konkurrerede 5 maskinsnedkere, 5 bygningssnedkere, 5 møbelsnedkere og 4 møbelpolstrere. Der blev generelt vist et meget højt niveau og i flere tilfælde var det nogle få point, og dermed de små detaljer, der adskilte deltagerne. Der blev udvist både kampgejst og kammeratskab og deltagerne støttede og hjalp hinanden hele vejen.

 

Vinderne fra de to fag bygningssnedker og møbelsnedker går videre til EuroSkills, der næste gang afholdes i Polen i 2023. I de to fag var der, foruden konkurrencedeltagerne, inviteret 2 udenlandske deltagere med deres trænere, nemlig bygningssnedker Daniel Nagy fra Ungarn og møbelsnedker Daniel Stratford fra Irland. At invitere deltagere fra andre europæiske lande giver de danske deltagere en god erfaring med andre snedkertraditioner og fagligheder og dermed også et billede af, hvad de kan komme op imod ved internationale konkurrencer.

 

Foruden selve konkurrencen var der 22 demonstrationsfag, hvor Snedkernes Uddannelser var repræsenteret med faget ortopædist, samt tre ”Prøv, mærk og føl stande”. Der var alle dagene masser af publikummer og besøgende, der bl.a. fik chancen for at prøve en CNC og producere deres eget skateboard i mindre format.

Ved en festlig afslutning lørdag den 30. april, blev de 49 vindere fra erhvervsuddannelserne kåret foran 2.500 ellevilde publikummer på scenen i Høng, hvor tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen uddelte statuetter og håndtryk til vinderne.

Snedkernes Uddannelser var efterfølgende vært for et arrangement ved snedkerstandene, hvor alle deltagere og de kårede vindere fra vores fire uddannelser blev hyldet med præmier og taler foran familie, venner og virksomheder. De fire DM-vindere fik hver 10.000 kr. fra Træfonden. Alle deltagerne fik et gavekort fra Carl Ras, en gave fra Felder Group, et diplom fra SkillsDenmark og en glasstatuette fra Snedkernes Uddannelser. Foruden Danmarksmester-titlerne blev der også delt en Arbejdsmiljøpris ud til en deltager fra hvert af de fire fag. Vinderne af Arbejdsmiljøprisen fik et gavekort hver fra Carl Ras.

 

En stor tak skal lyde til alle sponsorer, deltagere og medvirkende samt tillykke til alle vinderne fra Snedkernes Uddannelser.

Vinderne af DM i Skills 2022

 

Maskinsnedker
Malthe Heering Surrow, Vejen
Syddansk Erhvervsskole
Special-Snedkeriet APS, Vejen

Bygningssnedker
Tobias Preilev Hansen
Roskilde Tekniske Skole
Mester Madsen A/S, Præstø

Møbelsnedker
Frode Lange Sckerl, Rødovre
Roskilde Tekniske Skole
Raaschou Inventar Snedkeri, Skovlunde

Møbelpolstrer
Julie Susanne Andersen, Valby
Skive College
AP Møbelpolstring Kbh, Frederiksberg

Tilbage til nyhedsoversigt