Skud på Stammen 2019

Igen i år arrangerer NEXT Uddannelse København projektet Skud på Stammen, hvor designere, snedker- og polstrerelever fra både NEXT Uddannelse og andre skoler arbejder i hold om at fremstille møbler. Som noget nyt i år er glarmestereleverne fra EUC Nordvestsjælland i Holbæk desuden inviteret med for at fremstille lamper. Der har derfor været ekstra fokus på samarbejde, da deltagerne er blevet sat sammen i hold, der skal designe og fremstille spiseborde og spisebordsstole med en tilhørende lampe.

Hvert år har et tema og en træsort. I år er temaet ‘Eventyr’ med udgangspunkt i Brdr. Grimms eventyr ‘Bord dæk dig’, træsorten er birk og glarmestrene har fået den begrænsning, at der skal arbejdes i fladt glas. Hvert hold har arbejdet ud fra ét af de 5 eventyr.

  • Tommelise
  • Den lille pige med svovlstikkerne
  • Bord dæk dig
  • Klodshans
  • Tinsoldaten

 

Workshoppen for glarmestrene fandt sted i juni og nu er snedkerne også ved at være i mål, når de efter 3 uger i værkstedet står med deres færdige møbler fredag den 23. august.

Det tegner dog på forhånd til, at blive et spændende år med både innovative og smukke løsninger.

 

Værkstedsbilleder

I projektet 'Den lille pige med svovlstikkerne' bliver lampen sandblæst med tekstuddrag fra eventyret og bordet er formet som en tændstikæske. Bordbenene ligner tændstikker og den lille detalje, at den ene tændstik ikke er strøget, har givet bordet navnet 'Håbet'.

 

'Klodshans' løses som en stol med referencer til geden og et plankebord med forskellige længder og hollandsk udtræk. Lampen er en lysekrone med glitrende blade i glas.

 

Intet mindre end 22 lag farvet finér giver bordet i 'Bord dæk dig' sit helt eget særpræg.

 

Ligesom de tidligere år afsluttes projektet med en bog og en udstilling hos Design Werck på Holmen i København. Bogen designes og layoutes af en grafikerelev og trykning sponsoreres af FDB Møbler. Hotel- og Restaurantskolen står for menuen, når der i januar er fernisering. Dermed involverer ‘Skud på Stammen’ for hvert år flere og flere fag.