Snedkernes Dag - årgang 2016 på Trapholt

   

Søndag d. 6. november 2016 kunne man møde 15 af de mest talentfulde af dette års nyuddannede snedkere. De skulle nemlig præsentere deres svendestykker på Trapholt Museum ved Kolding Fjord. Snedkernes Dag er for sjette år i træk en hyldest til det gode håndværk og design, og er skabt i samarbejde mellem Trapholt og Snedkernes Uddannelser. De unge nyuddannede maskin- eller møbelsnedkere omsatte deres egne ideer om design og formgivning i deres svendestykker, og stod parate til at svare på spørgsmål fra gæsterne.

Dagen blev åbnet af Betina Simonsen, direktør for Lifestyle & Design Cluster. Ydermere var der mulighed for at opleve Søren Lundh Aagaard fra Garde Hvalsøe, der under overskriften "eksklusivt design til hjemmets vigtigste rum" fortalte, hvordan snedkerkøkkener skaber identitet i den moderne livsstils leverum. I løbet af dagen var der også introduktion til udstillingen Danish Modern - Syv danske Vidundere. Se programmet for dagen her. 

Arrangørerne har ambitioner om, at Snedkernes Dag skal fortsætte med, at være en tilbagevendende begivenhed, hvor fagfolk og andre med interesse for snedkerhåndværket har mulighed for at fordybe sig i håndværket og se, hvordan den unge generation fortolker træets muligheder.

Se flere billeder fra dagen på snedkerakademiet.dk.