mandag 22. januar 2018

Vinderne af DM i Skills 2018

48.000 tilskuere besøgte DM i Skills 2018 i Herning Messecenter i løbet af de 3 konkurrencedage, hvor 42 forskellige håndværksfag med 300 deltagere dystede om, at finde en Danmarksmester inden for hvert fag.

I Snedkernes Uddannelsers 4 fag konkurrerede 5 maskinsnedkere, 6 møbelsnedkere, 4 møbelpolstre og 5 bygningssnedkere om, at blive Danmarksmester inden for hvert deres fag. Hvert fag havde 22 timer til at udføre de forskellige opgaver, mens de mange tusinde besøgende overværede dysten. Hvert fag havde et komplet værksted til rådighed med alle de nødvendige maskiner og udstyr. Møbelsnedkerne havde i år en gæstedeltager med fra Rusland, hvor WorldSkills skal afholdes i 2019.

Kriteriet for at deltage i DM i Skills, som afvikles hvert år, er at man højest er 22 år, og forud for DM har kvalificeret sig i skole- og regionale mesterskaber. Statsminister Lars Løkke overrakte sejrsstatuetterne, og han hyldede de dygtige deltagere for deres faglighed og den inspiration de er for de mange grundskoleelever, der besøgte DM i Skills 2018.

Det var 8. gang, der blev afholdt DM for erhvervsuddannelserne. Næste år bliver DM i Skills afholdt i Næstved fra den 4.– 6. april 2019.

 

VINDERE VED DM I SKILLS 2018 – SNEDKERNES UDDANNELSER

Møbelpolstrer: Ida Sofie Jensen, Skive College, Nicolai Bisgaard – Møbelpolstrer, 8300 Odder
Bygningssnedker: Justian Raahauge, Roskilde Tekniske Skole, Exponent A/S, 2600 Glostrup
Maskinsnedker: Christian Lemmermann, Skive College, Aksel Kjersgaard A/S, 8300 Odder
Møbelsnedker: Esben Kellemann Thomsen, EUC Nord, Brødrene Poulsen, 9490 Pandrup

De fire vindere

 

SAMLEDE RESULTATER FOR ALLE FAG

Klik på billedet herunder for at se resultaterne:

 

Se de mange billeder fra dagen herunder:

 

 

 

 

 

 

Tilbage til nyhedsoversigt