mandag 29. juli 2019

Skarp træning mod World Skills 2019

De to danske deltagere ved WorldSkills i Kazan er netop nu i fuld gang med træningen og forberedelserne. Både bygningssnedkerelev Steffen Slott Jørgensen samt træner Peter Hansen fra Roskilde Tekniske Skole og møbelsnedkerelev Snorre Stenstrup Dyhr med træner Rune Haagensen fra Syddansk Erhvervsskole, har inddraget det meste af deres sommerferie for at hellige sig træningen. De er fulde af forventning til deres deltagelse ved WorldSkills 2019 i Kazan, Rusland.

”Det går godt, men det begynder at stramme til nu” fortæller Peter Hansen. For Steffen, som også er EUXér er der ekstra run på, da han også skal lave hans SRP-opgave i starten af august.

Virksomheden Hoffmann A/S, hvor Steffen er i lære som bygningssnedker, har sponsoreret 1 m3 eg, og det er der i dén grad brug for, for at Steffen kan nå alle opgaverne igennem flere gange. På kammeratlig vis har bygningssnedkerelev Tobias Preilev Hansen fra Roskilde Tekniske Skole, der også deltog ved DM i Skills, valgt at bruge en del af sin sommerferie på at hjælpe med opskæring af træet til de opgaver, som Steffen skal udføre.

 

Deltagerne har fået offentliggjort tre opgaver, som de træner på. Kun én af de tre opgaver er den opgave de får stillet til World Skills. I den endelige opgave kan der være op til 30% ændringer i forhold til træningsopgaven. En del af træningen handler derfor om at prøve, at regne ud hvor ændringerne kan opstå, og hvor der kan hentes point. Både Steffen og Snorre har fået sponsoreret værktøjet af Festool, både til træningen og til de værktøjskasser, der netop er sendt afsted til Rusland.

For Snorre, der er den yngste deltager ved VM (18 år), knokles der også igennem, så meget Snorre orker – ”det er vigtigt han ikke kører sur i det” siger Rune Haagensen.

I slutningen af maj måned deltog Snorre ved de finske mesterskaber sammen med VM-dommer Odin Vex. Snorre og den kommende finske VM deltager brugte mesterskaberne som en for-træning til VM. Det er en vigtig træning at opleve stressende og frustrerende situationer på udebane, og i dag føler han sig bedre rustet til VM. Snorre er i lære hos OT Lauridsen / Rørvang i Vejle. Medejer er Thomas Rørvang, som deltog i WorldSkills 2015 i Brasilien, og som derfor også er en god sparringspartner for Snorre.

 

Begge deltagere når lige at holde en lille uge fri i inden det store slag skal stå i Kazan, Rusland fra den 21. – 27. august.

World Skills 2019 afholdes fra den 22. – 27. august 2019 i byen Kazan i Rusland, hvor mere end 1600 deltagere fra 60 forskellige lande vil dyste inden for 56 forskellige fag. Danmark deltager med 15 fag. Der forventes mere end 200.000 besøgende. I møbelsnedkerkonkurrencen deltager 29 lande, der konkurrerer i én opgave på 22 timer fordelt over fire dage. I bygningssnedkerkonkurrencen deltager 24 lande, der konkurrerer i to opgaver sammensat til én opgave på 22 timer fordelt over fire dage.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til nyhedsoversigt