mandag 13. juni 2016

Træ- og møbelindustrien uddeler priser til de 3 bedste svendeprøver for maskinsnedkerfaget

På Træ- og møbelindustriens årsdag den 9. juni 2016 på Munkebjerg Hotel blev der, traditionen tro, uddelt priser til de tre bedste svendeprøver inden for maskinsnedkerfaget.

Vinderen af konkurrencen blev Alexander Glaser 
Alexander er fra Roskilde Tekniske Skole og har været i lære hos virksomheden PP Møbler.
 Han designede og udarbejdede et meget gennemført skrivebord, som det ses på billedet herunder.

   

Dommerpanelet kårede Alexander som vinder, da de var enige om, at skrivebordet er meget velproportioneret og veldesignet. De udtalte ydermere, at der er valgt fantastisk fine løsninger på design og udnyttelse af de muligheder, som var tilstede i netop dette møbel. Der er eksperimenteret med materialer, form og design og resultatet er ikke kun et skrivebord, men et stykke storslået skulpturelt interiør, der kan pryde hvor som helst.

På en meget flot 2. plads kom Sigurd Karmark Larsen.
Sigurd er fra Herningsholm Erhvervsskole og har været i lære hos virksomheden Aksel Kjersgaard A/S.
Han designede og udarbejdede et spændende og innovativt produkt, som det fremgår på billedet herunder.

Om skænken udtalte dommerpanelet, at den er et udtryk for stor nysgerrighed omkring brug af et kendt materiale i en ny kontekst. Dette i form af papirgarn som materiale på ramme med henblik på at gentænke plader i plademøbler. Dommerne udtalte yderligere, at der tydeligvis er blevet gjort store overvejelser omkring, hvordan man kan tænke helt nyt i forhold til plademøblers opbygning.

Den flotte 3. plads gik til Vinh Hao
Vinh er fra Skive Tekniske Skole og har været i lære hos virksomheden Stina Inventar System ApS. Med det flotte og komplicerede spisebord imponerede han dommerpanelet.

   

Dommerpanelet var enige om, at det er meget modigt at kaste sig over en så kompliceret konstruktion, men at produktet er meget veldokumenteret og der er vist initiativ til at turde at lege med andre materialer end de traditionelle. Ydermere udtale dommerne, at der er en stærk faglighed samt en spændende teknik til udvidelse af spisebord, hvor de fleste vil blive udfordret. 

 

 

Tilbage til nyhedsoversigt