torsdag 11. maj 2017

To danske snedkere Deltog i World Skills 2017 for møbel- og bygningssnedkerfaget.

Bygningssnedker Frederik Riber vandt MEDALLION FOR EXCELLENCE, som gives til deltagere med mere end 700 point ud af 800 point. Frederik fik i alt 717 point og opnåede en 9. plads ud af 26 deltagende lande. I Bygningssnedkerkonkurrencen delte Frankrig og Korea guldet, og Schweiz og Brasilien fik bronzemedaljer.

Møbelsnedker Jacob Primdahl Abrahamsen fik en 17. plads ud af 29 deltagende lande. Jacob opnåede at få 694 point ud af 800 point, hvilket betød at han kun var 6 point fra de 700 point, som udløser en Medallion for Excellence. I Møbelsnedkerkonkurrencen, hvor Schweiz og Taiwan delte guldet, og Brasilien og England fik bronzemedaljer. Begge de to danske snedkerdeltagerne blev helt færdige med deres opgaver, og leverede nogle flotte præstationer i løbet af de fire hårde konkurrencedage i Abu Dhabi.

World Skills 2017, der afholdtes fra den 14. – 19. oktober 2017 i Abu Dhabi. Flere end 1000 deltagere fra 60 forskellige lande dystede inden for 50 forskellige fag. Danmark deltog med 14 fag. 

  
Til venstre ses Frederik, og til højre ses Jacob.

Både Frederik og Jacob deltog i et langvarigt træningsprogram forud for WorldSkills. Frederik trænede på Roskilde Tekniske Skole, og Jacob trænede på Syddansk Erhvervsskole. Træningen var både faglig og mental og omfattede også international træning. Jacob deltog som led i træningen i de nordiske mesterskaber i Finland. Frederik har allerede international erfaring, eftersom han i december 2016 vandt en bronzemedalje ved EuroSkills i Göteborg - den første internationale medalje til en dansk bygningssnedker. Både Frederik og Jacob var i september på en international træningslejr i Irland.

Bygningssnedker Frederik Riber er 20 år og fra Haslev. Frederik vandt Danmarksmesterskabet i både 2016 og i 2017, hvilket kvalificerede ham til at repræsentere bygningssnedkerfaget ved WorldSkills 2017. Frederik er udlært hos Tømrermester Madsen, i Præstø, hvor han forsat arbejder.

     

Møbelsnedker Jacob Primdahl Abrahamsen er 22 år og fra Vejle. Jacob vandt Danmarksmesterskabet både i 2016 og 2017, hvilket kvalificerede ham til at repræsentere møbelsnedkerfaget ved WorldSkills 2017. Han er udlært hos Gesten Bådaptering ApS. i Vejle, hvor han fortsat arbejder.

Træningen og deltagelsen i WorldSkills koster mange penge, som kommer fra både fonde og virksomheder, der ønsker at støtte og sætte positivt fokus på vigtigheden af talentudvikling og godt håndværk.

Stor tak til alle dem, der støttede. Uden denne støtte havde det ikke været muligt.

Tilbage til nyhedsoversigt