Tid, takt og tone – Snedkernes Efterårsudstilling 2021

I år danner Sophienholm Kunsthal i Kongens Lyngby ramme om årets udstilling, der både ser fremad og tilbage. Snedkernes Efterårsudstilling fejrer nemlig 40-års fødselsdag med hele to udstillinger.

Temaet Tid, Takt & Tone fortolkes i år af 44 SE-medlemmer og gæsteudstillere, der har fået til opgave at komme med deres bud på, hvad de forstår ved begreberne tid, takt og tone. De forholder sig til både det indholdsmæssige og det formmæssige, herunder brugen af møblet, møblets form eller den sociale kontekst, som møblet optræder i.

 ’At se på samtidens takt og tone i forhold til mø­beldesign er utrolig vigtigt, da det ikke alene siger noget om de design- og miljømæssige krav, vi står overfor, men også noget om vores selvforståelse som møbelnation, en selvforståelse, som afspejler vores samtid og ikke fortiden,’ siger formand for Snedkernes Efterårsudstilling, Claus Bjerre.

Udstillingen Tid, Takt & Tone suppleres med en retrospektiv udstilling, der i digital form viser samtlige møbler fra foreningens udstilling igennem fire årtier.

_________________

Snedkernes Efterårsudstilling har som mål at sørge for en kontinuerlig udvikling og årlig udstilling af aktuelt møbeldesign af eksperimenterende karakter. Udstillingens tema udfordrer udstillerne til at designe møbler, der flytter vores grænser for opfattelsen af, hvad et møbel er. Hvert års nye tema lægger op til at fortolke designmæssige arketyper og klassisk funktionalitet, ligesom narrative og holdningsmæssige begreber kan italesættes i formgivningen.

Oplev fødselsdagsudstillingen

Udstillingssted: Sophienholm Kunsthal, Nybrovej 401, Kgs Lyngby, www.sophienholm.dk
Periode: Fra den 6. november 2021 – 7. januar 2022
Læs mere: Snedkernes Efterårsudstilling, www.se-design.dk