torsdag 23. juni 2022

Snedkerprisen 2022 er blevet uddelt til tre dygtige snedkere

I sidste uge blev Snedkerprisen 2022 for femte gang uddelt af Københavns Snedkerlaug. Det skete under festivalen 3daysofdesign, og for første gang blev der fundet ikke bare én, men hele tre vindere. Prisen på 150.000 blev delt ligeligt imellem maskinsnedker Alberte B. Andersen, snedkermester Søren Risvang og billedskærer David Svane.

Fra priskomitéen, med oldermand Mads Raaschou i spidsen, lød det tidligere i år, at der skulle graves efter guld og bores efter diamanter for at finde en snedker, arkitekt eller en anden aktør, der arbejder med det fine, gamle snedkerhåndværk på en ambitiøs og innovativ måde, men som måske ikke har fået den helt store opmærksomhed for det endnu.

Begrundelsen for valget af vindere af Snedkerprisen har Snedkerlauget beskrevet.

"Alberte Bisgaard Andersen er en ung, talentfuld maskinsnedker, der har imponeret priskomiteen med sin seriøsitet, dygtighed og stilsikkerhed.”

"Alle fag har en godfather – og i snedkerfaget hedder han Søren Risvang. Søren skal i år hædres for den positive rolle, han altid har spillet i vores fag med at forbinde unge og erfarne, undervisning og praksis.”

”David Svane trækker en smuk bue fra laugets tidlige år til år 2022 med sit imponerende træskærerarbejde på en af Børsens porte. David arbejder i hånden og bevarer på fineste vis fortiden i nutiden."

Københavns Snedkerlaug uddeler Snedkerprisen med midler stillet til rådighed af Kirsten og Freddy Johansens Fond.

Læs mere om Snedkerprisen og årets vindere i Snedkerlaugets katalog her

Tilbage til nyhedsoversigt