tirsdag 02. august 2016

Skud på Stammen® 2016 er veloverstået

Så er den fire uger lange workshop, Skud på Stammen® 2016, nået til vejs ende og de 16 deltagere fra hele landet har kæmpet hårdt for at fuldende deres prototyper på design af møbler som de, i samarbejde med en række toneangivende designere, har fremstillet. Temaet har i år været 'håndværk i tiden' og gik i al sin enkelthed ud på, hvordan vi skaber produkter, der udstråler håndværksmæssig kvalitet samtidig med, at vi bruger tidssvarende produktionsmetoder.

Udvikling, samarbejde og præcision er nogle af de vigtigste nøgleord i Skud på Stammen® og elevernes faglighed er i den grad blevet sat på prøve gennem et samarbejde på tværs af snedker- og
møbelpolstrerfagets specialer og deltagere fra hele landet.

            

Kreativiteten var høj blandt eleverne, og 24-årige Signe Lund fra Next Uddannelse København har, i samarbejde med designeren Isabel Ahm, fremstillet en helt særlig stol. "Jeg er ved at lave en stol, som er inspireret af bøgetræer. Den er udarbejdet af bøg og selve sædet i stolen er en stamme som ligner et bøgetræ, der er skåret over sådan, at man kan se årringene".

Der er mange fordele ved at deltage i Skud på Stammen®, men Signe har en helt særlig agenda med denne begivenhed. "At deltage i Skud på Stammen® giver mig mulighed for at opleve lidt af, hvordan det vil være når man kommer ud på den anden side af uddannelsen og muligvis kommer til at lave opgaver i samarbejde med designere. Det har været rigtig godt at være med. For mig er det meget fedt at få en smagsprøve på det, da jeg godt kunne tænke mig at starte et værkstedskollektiv på kryds og tværs af håndværk. Dermed både snedkere, designere, arkitekter etc.".

Også Søren Kinch, der er lige har afslutte 3. hovedforløb på Next Uddannelse Københavns, var meget glad for den udfordring det har været at deltage i Skud på Stammen®. "Grunden til, at jeg har valgt at deltage i Skud på Stammen® er, at jeg på mit næste hovedforløb kommer til at skulle lave en stol, derfor fandt jeg det meget oplagt at lære det allerede nu". 

I samarbejde med designerne Ida Lund Tast og Janus Beier kastede Søren sig ud i en svær opgave. "Tanken har været at lave en stol, som udelukkende skulle udfræses på en CNC-maskine. Det har været rigtig udfordrende, men også en sjov opgave at løse og jeg er endt med at være meget tilfreds med resultatet" fortæller Søren.

     

23-årige Christian Lemmermann tog den lange vej fra Skive Tekniske Skole for at deltage.

I samarbejde med Ebbe Gehl har han fremstillet en prototype af en stol. "Det har været en rigtig svær opgave. Til at starte med var udgangspunktet, at den skulle laves på en CNC-maskine, men tegningerne var ikke helt færdige og det hele ville ikke gå op i en højere enhed. Jeg endte i stedet med at bruge den første uge på at lave vinkler sammen med designeren og starte helt fra bunden. Det var rigtig fedt".

"Med de udfordringer jeg har haft og taget i betragtning af, hvordan det hele er kørt, så er jeg rigtig tilfreds med resultatet. Det er jo også kun en prototype. Den er i hvert fald fin nok til at få en plads hjemme hos mig" fortæller Christian med et smil på læben.

     

Alt i alt har Skud på Stammen® 2016 igen i år været en stor succes, og eleverne er glade for de udfordringer, begivenheden har medført. Fredag den 28 juli blev de mange prototyper fremvist hos A. Petersen Collection & Craft, Kløvermarksvej 70, 2300 København S. Her vil der senere på året være en åben udstilling af Skud på Stammen® 2016.

 

 

Tilbage til nyhedsoversigt