mandag 31. maj 2021

Retten i Aarhus hædret med Snedkerprisen 2021

Rønnow Arkitekter modtager Snedkerprisen 2021 for en smuk og nænsom renovering af bygningen Smykkeskrinet, retten i Aarhus med en høj prioritering af snedkerhåndværket.

Smykkeskrinet ligger på Vester Allé 12, et terræn stærkt skrånende mod Aarhus Å. Det er et velbevaret arkitektonisk mesterværk, der blev opført som Statsbibliotek i 1898-1902 af arkitekt Hack Kampmann og som siden 1963 har fungeret som Erhvervsarkiv.

Efter omfattende restaurering og ombygning gennem de seneste år er bygningen nu indrettet som moderne retsbygning og arbejdsplads.

”Vi ønskede i år at prise det gode håndværk i forbindelse med renovering, genbrug og/eller miljø”, fortæller Oldermand Mads Raaschou.

“Ombygningen af Smykkeskrinet er i vores øjne forbilledlig, og folder både træet og håndværket ud i dette projekt, hvilket gør Retten i Aarhus til en meget værdig modtager”.

Rønnow Arkitekter modtog prisen på vegne af Smykkeskrinet og det store og dygtige hold af snedkere, der har arbejdet med renoveringen. Prisen blev overrakt fredag den 28. maj i Aarhus.

Læs mere om restaureringen og se billeder hos Rønnow Arkitekter

Om snedkerprisen

Prisen på 150.000 kroner doneres af Kirsten og Freddy Johansens Fond, og uddeles af Københavns Snedkerlaug. Prisen uddeles én gang årligt og i år var fjerde gang. Tidligere modtagere er Noma, Egeværk og Kongehallen i Sagnlandet Lejre.

Tilbage til nyhedsoversigt