tirsdag 19. november 2019

To snedkerelever præmieret i PIU-konkurrencen

Frederik og Sara præmieret i PIU-konkurrencen

Hvert år vælger 1600 elever på erhvervsuddannelserne at benytte sig af PIU-ordningen og rejse ud i verden, for at tage en del af deres praktikophold under fremmede himmelstrøg. Det giver en masse spændende oplevelser – både socialt, fagligt og personligt.

Styrelsen for Forskning og Uddannelse udskriver hvert år en konkurrence for de unge, der under PIU-ordningen har været i praktik i udlandet, hvor de kan vinde ved enten at skrive en historie eller at producere en lille film om deres oplevelser.

I år modtog styrelsen 22 bidrag fra elever, der har været på ophold i udlandet med økonomisk støtte fra Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB) gennem PIU-ordningen. To snedkerelever fra Next Uddannelse i København endte i vinderfeltet.

I filmkategorien vandt bygningssnedker Frederik Thoning Hansen 2. præmien på 5.000 kr. for sin fine film om sit praktikophold hos Bespoke Joinery i Sydafrika. Se filmen herunder.

I den skrevne historiekategori vandt møbelsnedker Sara Ruff 1. præmien på 7.000 kr. for sin beretning om sit ophold hos Made by Morgen i Australien. Læs hendes historie her

Stort tillykke til begge og tak for jeres fortællinger!

Læs mere om konkurrencen på ufm.dk

Læs mere om PIU-ordningen på snedkerudd.dk

Tilbage til nyhedsoversigt