torsdag 17. november 2016

Piu-konkurrencen 2016

Siden 2013 har Uddannelses- og Forskningsministeriet udloddet en konkurrence til elever, som har været i praktik i udlandet (PIU-ophold). Hvert år har de tildelt 6 præmier; 3 film og 3 historier, og i år er ingen undtagelse.

1. Præmien gik i år til Mia Borggaard

Mia Borggaard, der er ved at uddanne sig til møbelsnedker ved NEXT Uddannelse København, vandt 1. præmien for bedste fortælling skildret gennem lyd og billeder. I sin inspirerende fortælling tager hun publikum med til Nagano i Japan, der var hendes hjem i 4 måneder. Her Arbejdede hun hos møbelsnedkeren Masahiro, der har sin egen virksomhed "Block Atelier Furniture". Gennem montagen fortæller Mia, hvordan hun har deltaget i alle processer af håndværket lige fra udskæring af træet til levering hos kunden. "Der er så meget mere at lære om måden folk gør tingene på", fortæller Mia i sin film. På trods kommunikationsvansligheder lykkedes det alligevel Mia og hendes mester at snakke sammen via kropssprog, gebrokkent engelsk og Google Translate.

"Jeg vil helt sikkert anbefale andre at tage af sted på udlandsophold […] man kommer hele følelsesregisteret igennem i forhold til egen personlig udvikling".

Priserne blev overrakt på konferencen 'Uddannelse med internationalt perspektiv - udlandsophold for undervisere og medarbejder' den 10. november i København. Du kan se Mias film her eller via Uddannekses- og Forskningsministeriets hjemmeside3. Præmien gik i år til Jakob Millung

Jakob Millung, der også er ved at uddanne sig til møbelsnedker ved NEXT Uddannelse København, vandt 3. præmien for bedste fortælling skildret gennem lyd og billeder. I hans montage fortæller han om at være i lære som møbelsnedker hos mesteren José Garcia Miguel i Columbias hovedstad, Bogotá. Her lærer han blandt andet en teknik, han selv beskriver som "næsten uddød i Danmark". Teknikken hedder "Taracea Incrustacìon" eller på dansk "Intarsia". Jakob har fået en oplevelse for livet og udtrykker i sin film glæden ved at være på udlandsophold.

"Oplevelsen er svær at sætte ord på. Næsten umulig. Jeg ved dog med sikkerhed, at jeg er både glad og taknemmelig".

Jakob kunne desværre ikke deltage i prisoverrækkelsen ved konferencen 'Uddannelse med internationalt perspektiv - udlandsophold for undervisere og medarbejder', da han på daværende tidspunkt stadig var i praktik i Bogotá. Du kan finde hans film her eller via Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside

 

 

Tilbage til nyhedsoversigt