torsdag 16. maj 2019

Møbelsnedker høvler lærlingepris hjem

25-årige Henrik Pedersen fra Esbjerg får årets lærlingepris fra DI Sydvestjylland efter fornem indsats hos Kvist Industries A/S

Fire år på talentholdet på Herningsholms Erhvervskole. Ekstraopgaver ved siden af det normale skolearbejde. Rollemodel for unge faglærte. 

25-årige Henrik Pedersens lærlingetid som møbelsnedker hos virksomheden Kvist Industries A/S i Årre blev 2. maj markeret med ekstra fest, da han blev kåret som årets lærling ved DI Sydvestjyllands erhverstræf. 

— Tag ikke fejl af Henrik. Han kan umiddelbart virke som en stille fyr, men bag det stilfærdige ydre er Henrik en kompetent, pligtopfyldende og humoristisk ung mand, siger værkfører Keld Rasmussen, Kvist Industries, der havde indstillet lærlingen til at modtage prisen. 

Henrik er en omsorgsfuld og stabil medarbejder og kollega, som man kan læne sig op ad.
Keld Rasmussen, værkfører, Kvist Industries

Tre måneder i Letland

Undervejs i uddannelsen har Henrik Pedersen været udstationeret på Kvist Industries’ fabrik i Letland i tre måneder. Her indgik han i udviklingsafdelingen og bistod med at få to nye møbelmodeller sat i produktion. Alt foregik på engelsk og til alles store tilfredshed.

Henrik Pedersen har dertil være rollemodel for næste generations faglærte på ProVarde Erhvervsudviklings erhvervsforløb for 8.-10. klasser i Varde Kommune. Og på Rybners Tekniske Skole har han medvirket i ”Dit Karrierevalg” for de lokale 8. klasser.

— Henrik går aldrig af vejen for at hjælpe andre med råd og vejledning. Han er en omsorgsfuld og stabil medarbejder og kollega, som man kan læne sig op ad, og man ved, at det, han siger og gør, er rigtigt, og at aftaler bliver holdt, siger Keld Rasmussen.

Læs hele nyheden på DI's hjemmeside

Tilbage til nyhedsoversigt