fredag 17. september 2021

Projektet Modern Hands vil bringe stoltheden i håndværksfagene tilbage

Det ambitiøse projekt Modern Hands skal være med til bevare og udvikle de traditionelle håndværk og gøre erhvervsuddannelserne til en til en attraktiv karrierevej. Modern Hands bliver et Håndværks-Eksperimentarium, hvor børn, unge og voksne kan være kreative, lege og bygge med deres hænder. Det bliver som at ”gå til håndværk”, ligesom andre går til fodbold.

I første omgang etableres Modern Hands på Frilandsmuseet Hjerl Hede, men håbet er at ideen spreder sig til hele landet.

Der vil også blive holdt træningslejre for håndværkslærlinge samt masterclasses for uddannede svende. Målet er at rekruttere flere unge til håndværksuddannelserne og at højne den faglige kvalitet af håndværket.

Modern Hands er sat i verden af De Kulturhistoriske Museer i Holstebro, der sammen med blandt andre erhvervsskolerne og folkeskolerne vil gøre det mere attraktivt for unge piger og drenge at vælge en håndværksuddannelse.

Projektet er støttet af Tietgenfonden med 3.915 millioner kroner.

Følg projektet på facebook, på Instagram og på YouTube, hvor der løbende lægges inspirerende film op om de muligheder et svendebrev giver. Se allerede nu filmen om snedkeren Niels Knoth, der har specialiseret sig i renovering af bevaringsværdige ejendomme

 

Tilbage til nyhedsoversigt