torsdag 30. september 2021

Håndværkerforeningens Medaljeuddeling og legatuddeling til dygtige nyuddannede fra snedkerfagene

Tirsdag aften fik 80 nyuddannede håndværkere fra 24 forskellige fag overrakt Håndværkerforeningens medalje – heraf var 9 medaljemodtagere fra snedkerfagene. Ceremonien blev holdt på Københavns Rådhus under overværelse af H.M Dronningen.

Det er en tradition, som går mere end 150 år tilbage, og siden 1927 har Kongehuset deltaget ved den årlige uddeling af Håndværkerforeningen Københavns medalje til årets dygtigste nyuddannede håndværkere.

”Medaljeuddelingen en vigtig fejring af, at de unge håndværkere har afsluttet deres uddannelse med et rigtigt flot resultat. Det er en særlig hæder, som disse unge håndværkere modtager,” siger Håndværkerforeningens formand, malermester og oldermand Per Vangekjær.

Med Håndværkerforeningens medalje hylder vi årets dygtigste nyuddannede håndværkere for at vise, hvad faglig dygtighed og engagement kan føre til.

Per Vangekjær, Håndværkerforeningens formand, malermester og oldermand

Legater til videre uddannelse

Ud over Håndværkerforeningens medaljer blev der uddelt legater fra virksomheder, laug og fonde for intet mindre end 1,2 millioner kroner. Blandt andet to rejselegater på 100.000 kr. fra A.P. Møller Fondens legat til unge håndværkeres videre uddannelse i udlandet og ét af dem gik til møbelsnedker Snorre Stenstrup Dyhr. Legatet skal Snorre bruge til at dygtiggøre sig i England.

”Det har altid været en del af håndværkets DNA at rejse ud i verden for at lære, og lære fra sig. Med uddeling af de to rejselegater fra A.P. Møller Fondens, støtter Håndværkerforeningen København og A.P. Møller Fonden op om en af håndværkets ældste traditioner,” siger Per Vangekjær.

Medaljeuddelingen arrangeres af Håndværkerforeningen København i samarbejde med NEXT Uddannelse København, TEC og Københavns Kommune, som er vært for ceremonien på Københavns Rådhus.

Læs mere på hfk.dk/medalje

Ortopædist Tim Homsuwan Rasmussen
Bandagist Jan Nielsen / TEC Ballerup

Ortopædist Joan Egebæk Madsen
Sahva / TEC Ballerup

Møbelpolstrer Freja Binau Bendtsen
Tapetserer Mette Palsteen / Skive College

Møbelsnedker Mia Kristina Bjørn Olesen
Gribskov Inventarsnedkeri

Bygningssnedker Marcus Attila Olander Linnet
Louv Snedkeri ApS / NEXT Uddannelse København

Møbelsnedker Jacob Søgaard Nielsen
Raaschou Inventarsnedkeri / NEXT Uddannelse København

Møbelsnedker Jonas Rønne Nielsen
Raaschou Inventarsnedkeri / NEXT Uddannelse København

Møbelsnedker Solveig Christina Tenberg
NEXT Uddannelse København

Møbelsnedker Snorre Steenstrup Dyhr

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbage til nyhedsoversigt