tirsdag 02. oktober 2018

EuroSkills 2018 I Budapest er netop overstået og Danmark har i år klaret sig exceptionelt flot. Danmark stillede op i ti fag og fik medaljer i de seks. Fire sølvmedaljer og en bronze og to ”Medaillon for Excellence”. For snedkernes vedkommende stillede vi op med bygningssnedker, og vinder af DM i Skills 2018, Justian Raahauge fra Roskilde Tekniske Skole / Exponent A/S og møbelsnedker Mathias Andersson fra Next Uddannelse København.

Justian placerede sig flot som nr. 4 ud af 9 deltagere, og med 701 point høstede han en ”Medaillon for Excellence”, der gives hvis man opnår over 700 point. Guld, sølv og bronze gik til Ungarn (728 point), Rusland (721 point) og Frankrig (718 point). Justians 4. plads efterfulgtes af henholdsvis Storbritannien og Belgien på 5. og 6. pladsen, der begge med 700 point også akkurat opnåede en ”Medaillon for Excellance”.

I møbelsnedkerkategorien deltog 11 lande og her fik Mathias 665 point. Ungarn vandt guld (720 point) efterfulgt af Østrig (713 point) og Rusland (705 point). Også her blev der uddelt 3 ”Medaillon for Excellence” til henholdsvis Frankrig, Finland og Holland.

To danske anlægsgartnere, en bager og en flisemurer opnåede sølvmedaljer og den danske murer fik bronze. Udover Justian fik også landsholdets landbrugsmaskinmekaniker ”Medaillons for Excellence”.

Vi ønsker stort tillykke til alle, men især Justian og Mathias, med de meget fine resultater

Tilbage til nyhedsoversigt