mandag 14. januar 2019

DM i Skills 2019
– Fælles træningsweekend for møbel- og bygningssnedkere med Festool

Den 12. og 13. januar mødtes de kommende møbel- og bygningssnedker-deltagere i DM i Skills 2019 sammen med deres faglærere/trænere i Svendborg.

Weekenden bød på træning i DM-opgaverne for begge fag. Festool, som er en af hovedsponsorerne, hjalp med træningen. Paw fra Festool gennemgik opstillinger på el-håndværktøjet og kom med relevante fifs til, hvordan man kan udføre forskellige samlinger. Blandt andet prøvede bygningssnedker-deltagerne Festool samlebeslag til domino 700, som skal anvendes på deres DM-opgave. Der blev også snakket om finjustering af el-værktøj, så det kan opfylde de krav som opgaverne kræver.

Paw fra Festool gav også anvisninger på alternativ til slibepapir og polerskiver, som især møbelsnedkerne var meget interesserede i. VM-dommerne gennemgik generelt opgavebeskrivelser, tegninger, bedømmelsessystem, og sværhedsgraden i opgaven blev diskuteret og afprøvet. Møbelsnedkerne havde bl.a. 3 gange ”speedtest” af 25 minutter, for at lære at arbejde hurtigere. Her fik de fik forbedret teknikkerne i forhold til at udføre samlinger. Efter 3. gang havde de alle forbedret den tid de brugte på samlingerne.

Træningsweekenden bød på masser af gode faglige snakke og afprøvning i praksis. Derudover blev deltagerne rystet godt sammen, og fik også tid til hygge og se håndbold lørdag aften. Nu står den så på træning de næste 2 ½ måned frem mod, at DM i Skills 2019 bliver skudt i gang den 4. april i Næstved.

Tilbage til nyhedsoversigt