onsdag 11. januar 2023

Træningsweekend for snedkerne frem mod DM i Skills 2023

 

Lørdag den 7. og søndag den 8. januar 2023 blev der holdt træning for de maskinsnedkere, bygningssnedkere og møbelsnedkere, der deltager ved DM i Skills 2023.

 

Mødestedet for bygnings- og møbelsnedkerne var Roskilde Tekniske Skole, som stillede værksteder og faciliteter til rådighed for de 12 deltagere og 10 trænere og dommere, mens maskinsnedkerne var sat i stævne på Herningsholms værksted.

Træningen på Roskilde Tekniske Skole var tilrettelagt af de to overdommere; Peter Hansen for bygningssnedkerkonkurrencen og Odin Vex for møbelsnedkerkonkurrencen. Deltagerne startede lørdag morgen kl. 9.30 med fælles morgenmad og sluttede søndag kl. 15.00. Lørdag aften var der fælles middag og hygge med fodbold på Roskilde Tekniske Skole. De 12 deltagere arbejdede sammen to og to på tværs af skoler, om at løse delelementer af opgaverne. Udover gennemgang af opgaver, samlinger og bedømmelsespunkter, var Paw Mikkelsen fra Festool mødt op for at demonstrere forskellige maskiner, både kendte og nye i deres sortiment.

 

På Herningsholm fik maskinsnedkerne en gennemgang af den opgave de skal løse på de 22 timer, de har til rådighed under konkurrencen. De fik sammen afprøvet de mere specielle elementer af opgaven og testet skabelonerne. Kammeratskabet blev styrket, deltagerne snakkede sammen og ved fælles hjælp fik de løst også de komplicerede dele. Lørdag aften fik deltagerne, efter en god middag, pudset konkurrenceformen af på Gokartbanen og afsluttede dagen med pizza.

 

Alle deltagerne fik i weekenden en dybere indsigt i opgaverne, lærte hinanden at kende og fik skabt et godt fællesskab inden de mødes for at konkurrere mod hinanden den 2. – 4. februar ved DM i Skills 2023 i MesseC i Fredericia.

Tilbage til nyhedsoversigt