mandag 08. april 2019

Vinderne af DM i Skills 2019

I løbet af 3 konkurrencedage besøgte 50.000 tilskuere DM i Skills 2019 i Arena Næstved, hvor 300 deltagere fra erhvervsuddannelser i hele landet dystede om at finde Danmarks bedste lærling inden for hvert fag.

I Snedkernes Uddannelsers fire fag konkurrerede 5 maskinsnedkere, 5 bygningssnedkere, 4 møbelsnedkere og 4 møbelpolstrere om, at blive Danmarksmester inden for hvert deres fag.

Desuden havde møbelsnedkerne i år en gæstedeltager med fra Irland og bygningssnedkerne havde en gæstedeltager med fra Østrig.

Kriteriet for at deltage i DM i Skills, som afvikles hvert år, er at man forud for DM har kvalificeret sig i skole- og regionale mesterskaber.

Mange tusinde besøgende grundskoleelever og andre besøgende overværede dysten og prøvede også selv kræfter med snedkerfaget i ”Prøv, mærk og føl standene”.

De 4 DM-vindere fik hver 10.000 kr. fra Træfonden og en DAB-radio fra Festool. Alle deltagerne fik gavekort fra Carl Ras, diplom, glasstatuette og sponsorgaver fra Felder.

Det var 9. gang, der blev afholdt DM for erhvervsuddannelserne. Næste år bliver DM i Skills afholdt i København fra den 16. – 18. januar 2020.

Vinderne ved DM i Skills 2019 fra Snedkernes Uddannelser er:

Kristian Dyhrberg Andersen fra Roslev blev kåret som Danmarksmester inden for maskinsnedker. Han er i praktik hos Frontego, Nykøbing Mors og under uddannelse på Skive College som EUX’er.

Ida Iver fra Odder blev kåret som Danmarksmester inden for møbelpolstrer. Hun er i praktik hos Nicolai Bisgaard – Møbelpolstrer, Odder og under uddannelse på Skive College.

Steffen Slott Jørgensen fra Borup blev kåret som Danmarksmester inden for bygningssnedker. Han er i praktik hos Hoffmann i Næstved og under uddannelse på Roskilde Tekniske Skole som EUX’er.

Snorre Steenstrup Dyhr fra Vejle blev kåret som Danmarksmester inden for møbelsnedker. Han er i praktik hos OT – Lauridsen og Rørvang, Vejle og under uddannelse på Syddansk Erhvervsskole.

DM-vinder inden for bygningssnedkerfaget Steffen Slott Jørgensen og DM-vinder Snorre Stenstrup Dyhr inden for møbelsnedkerfaget skal repræsentere Danmark ved World Skills i Kazan, Rusland fra 22. – 27. august 2019.

Tilbage til nyhedsoversigt