torsdag 18. januar 2018

Så blev det årlige Danmarksmesterskab i håndværk – DM i Skills 2018  skudt i gang i dag i Herning Messecenter. Der forventes mere end 60.000 mennesker i løbet af de tre dage. Konkurrencerne i mere end 42 håndværksfag løber indtil lørdag formiddag, og kl. 14.00 samme dag får de 42 danmarksmestre overrakt en statuette af statsministeren.

Snedkernes Uddannelser har 4 fag i gang med 20 deltagere, som allerede startede konkurrencerne onsdag eftermiddag. De har 22 timer til at udføre DM opgaverne i.

DELTAGERE I DM I SKILLS 2018 – SNEDKERNES UDDANNELSER

Der dyster 5 bygningssnedkere, 5 maskinsnedker, 6 møbelsnedkere (heriblandt en russisk gæstedeltager) og 4 møbelpolstrere.

Maskinsnedkerne udfører et anretterbord med en bakke, en hylde og to udtræksskuffer. Møblet fremstilles i massivt elmetræ.

            

Møbelsnedkerne udfører et skrivebord. Understel er i massiv træ og korpus er fineret kasse med tre hængslede klapper. Møblet fremstilles i ask.

Bygningssnedkernes udfører en ramme og en trappe-skammel. Rammen er et testforslag fra VM i Brasilien 2015 og opgaven er derfor designet som det brasilianske flag. Både rammen og trappeskamlen skal begge udføres i egetræ og ahorn.

Møbelpolstrene skal polstre Finn Juhls ikoniske Pelikan Stol. Dette er blevet muligt, fordi Onecollection i Ringkøbing, som siden 1998 har været betroet Finns Juhls designarv, har skænket rigtige Pellikan-stel til konkurrencen.

Udover de spændende konkurrencer er der mulighed for at prøve de fire fag i Mærk, føl og rør standene, hvor der har været stor aktivitet hele dagen. Her har eleverne haft mulighed for at lave biler, lamper, nøgleringe osv.
 
En anden vigtig aktivitet på standene er at gøre opmærksom på, at der pt er 30 ledige praktikpladser fortrinsvis inden for maskinsnedkerfaget. Dette er illustreret med flere Danmarkskort hvor publikum kan se, hvor de mange ledige praktikpladser i træ- og møbelbranchen er.

 

 

 

Tilbage til nyhedsoversigt