torsdag 22. juni 2017

Frederik Riber var til Folkemøde og Jacob Primdahl Abrahamsen vandt i København.

Den 19-årige bygningssnedker, Frederik Riber og kommende WorldSkills-deltager, deltog i Folkemødet 2017 på Bornholm inviteret af undervisningsminister Merete Riisager.

Lørdag d. 17 juni deltog han i en workshop om dannelse generelt,  og den dannelse der ligger i håndværk.

Han medbragte sin opgave der indbragte bronzemedaljen ved Europamesterskaberne for unge håndværkere i 2016, der blev holdt i Gøteborg, Sverige. Opgavens indhold centrerede sig omkring en vinduesramme med runde profiler, og Frederik skulle snakke, helt ned til mindste detaljer om opgavens sværeste samlinger.

En anden WorldSkills-deltager, møbelsnedker og DM-vinder i 2017, Jacob Primdahl Abrahamsen vandt det københavnske mesterskab i Mesterklassen. Han kom ind på en solid førsteplads, men var dog tæt forfulgt af den hollandske WorldSkills deltager Ruud Heijden.

Konkurrencen som Jacob deltog i kaldes for "Old-School-håndværk". I konkurrencen må deltagerne ikke benytte sig af elværktøjer, hvilket betyder at det hele bliver lavet i hånden.

WorldSkills 2017 kommer til at foregå i Abu Dhabi, hvor SkillsDenmark deltager med et landshold bestående af 15 unge håndværkere. Mere end 1200 unge fra ca. 60 forskellige nationer verden over er med i dette års verdensmesterskab.

Foto; Per Daugaard

Tilbage til nyhedsoversigt