torsdag 17. september 2020

Danmark bliver vært for Euroskills i 2024

Når unge talenter fra hele Europa mødes til Euroskills i 2024 for at kæmpe om de eftertragtede medaljer i en lang række fag inden for håndværk, industri og service, bliver det på dansk jord.

I går blev det officielt besluttet, at Euroskills, de europæiske mesterskaber for erhvervsuddannelser, afholdes i MCH Messecenter Herning i 2024. Værtsskabet sker som et ambitiøst led i strategien for at få flere til at vælge en erhvervsuddannelse.

”Det er svært at få armene ned over, at Euroskills nu skal afholdes i Danmark. Euroskills er mere end en konkurrence. Det er en måde at rette spotlyset mod de mange spændende erhvervsuddannelser, der er, og de muligheder, det giver at være god til sit fag”.

Pernille Rosenkrantz-Theil, børne- og undervisningsminister

Euroskills vil samle op mod 700 unge talenter fra mindst 30 nationer til konkurrence i 35-40 forskellige fag. Over de tre konkurrencedage forventes 80.000-100.000 tilskuere at møde op.

”Vi glæder os til at byde velkommen til vores kolleger fra hele Europa. Det er en kæmpe begivenhed, der nu kommer til Danmark for første gang nogensinde. De internationale skills konkurrencer giver danske unge talenter mulighed for at måle sig imod eliten fra hele Europa, og giver samtidig inspiration til at udvikle fagene og den måde vi arbejder med erhvervsuddannelser”.

Jesper Juul Sørensen og Søren Heisel, henholdsvis formand og næstformand for SkillsDenmark

Læs hele pressemeddelelsen på Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside

Tilbage til nyhedsoversigt