mandag 27. maj 2019

Prisuddeling: Årets bedste maskinsnedkersvendeprøve

Lørdag den 25. maj blev årets bedste maskinsnedkersvendeprøve kåret på Hotel Charlottenborg, hvor tre maskinsnedkere var nomineret. Vinderen blev Jakob Pless fra Skive College, der er udlært hos Schou Andersen Møbelfabrik, med en meget veludført telefonbænk i egetræ.

Telefonbænken er et meget vellykket og velproportioneret møbel med en meget flot profil og fine detaljer og en eksklusiv finish. Der er skåret helt ind til benet i forhold til materiale og konstruktion, til gengæld er der gjort en dyd ud af at få samlinger, overgange radier på materiale til at fremstå smukke og velafbalancerede. Der er tænkt meget over blandt andet sædehøjde og ryglænets vinkel.

Ved at møblet er så transparent er det meget let aflæseligt og dets enkle design gør, at det vil kunne passes ind i mange forskellige sammenhænge. Kassen virker dog en anelse dominerende i forhold til det lette udtryk i bænken.

Sådan lyder nogle af dommernes begrundelser for at tildele Jakob Pless prisen som årets pris på 30.000 kr.

 

2. pladsen og en præmie på 20.000 kr. gik til Oliver Løvgaard Træger, også fra Skive College og udlært hos Hornbaek A/S i Randers, for et barskab/skrivebord i egetræ. Dommerens begrundelse lyder bl.a:

Her har vi med et møbel at gøre, som har et meget unikt udtryk og som fremstår skulpturelt og indbyder til at kunne stå frit i rummet.

I lukket tilstand har dette møbel et meget stærkt udtryk, hvor man på engang ser den stramme ydre form og samtidigt – især med lys indeni – får pirret sin nysgerrighed for, hvad der mon gemmer sig bag det semitransparente ydre.

I lukket tilstand er det meget velproportioneret og stærkt – dette mister det dog lidt, når det åbnes, men samtidigt er det multifunktionelle et af møblets styrker.

 

3. pladsen og en præmie på 10.000 kr. gik til Rico Skriver Pedersen fra Herningsholm Erhvervsskole og uddannet hos One Collection A/S i Ringkøbing. Ricos møbel er en skænk i fyr og dommernes begrundelser lyder bl.a:

Skænken er et fint og gennembearbejdet møbel med flotte detaljer og en velovervejet disponering af hylder og skuffer. Dog forekommer hylden under skænken lidt fremmed og gør ikke noget godt for helhedsudtrykket, selvom det er en anderledes måde at tænke mediehylde på.

Skænken har et lidt tilbageskuende design, men rammer ikke rigtig ind i den ellers meget efterspurgte retrotrend.

 

Læs mere om dommernes begrundelser her

I forbindelse med prisuddelingen blev de tre møbler udstillet på Hotel Charlottenborg som en del af designeventet 3 Days of Design.

Tilbage til nyhedsoversigt