mandag 05. oktober 2020

Prisuddeling: Årets tre bedste maskinsnedkersvendeprøver 2020

Under meget anderledes forhold, som følge af Covid-19, er der igen i år blevet overrakt præmier til tre bedste maskinsnedkersvendeprøver, som blev udført i 2019.

De tidligere år har designeventet 3daysofdesign dannet ramme om prisuddelingen, men denne gang blev festlighederne begrænsede og uden gæster til at overvære overrækkelsen. De særlige hensyn ændrede dog ikke på, at de tre svendeprøver blev præmieret og hyldet.

De præmierede svendeprøver

Vinderen blev Mads Gravgaard Larsen fra Skive College og udlært hos Paustian Snedkeri A/S med et skrivebord udført med fine og meget flotte detaljer.
Nogle af dommernes begrundelser for at tildele Mads 1. pladsen og prisen på 30.000 kr. lød blandt andet:

Et meget flot møbel, som tager udgangspunkt i en veldefineret brugergruppe - den miljøbevidste og moderne forbruger, som har brug for en lille og flot arbejdsplads i hjemmet, som designmæssigt skal passe ind i det øvrige møblement, som fint kunne være en kombination med gamle klassikere og mere moderne møbler. Det er en rigtig fin hjemmearbejdsplads. Bordet kan vendes og drejes og fremstår flot fra flere vinkler. Møblet har mange meget flotte detaljer. Designbeslutningerne gør, at det fremstår meget let.

Stellet er meget nyskabende, men bordets detaljer har samtidigt store minder til 50’ernes klassikere. Der er tænkt over, hvordan flader mødes, for at opnå det rette design- f.eks. luft mellem gavle og jalousi, detalje med metal mellem ben og bund. Mange fine konstellationer af materialer og samlinger.

 

2. pladsen og en præmie på 20.000 kr. gik til Mathias Klem Thomsen fra Skive College og udlært hos Getama A/S med en bænk, der er et fint bud på et moderne møbel. Nogle af dommernes begrundelser lød blandt andet:

Et meget enkelt og elegant møbel med et stærkt ikonisk udtryk. Et møbel med mange spændende detaljer, som bl.a. er med til at få bænken til at ”svæve”.

Bænken egner sig både til at stå frit i rummet og op ad en væg. Måske kunne man ved at løfte ryggen lidt mere fri af sædet have styrket det svævende udtryk - men et meget flot møbel, som er inspireret af klassikerne, men som samtidigt har et moderne udtryk, og et møbel som har flere funktioner ved både at kunne være bænk i f.eks. venteværelse og agere sofa i en mindre, moderne lejlighed. Knapperne er med til at understrege det ikoniske og samtidig give bænken karakter.

 

På 3. pladsen med en præmie på 10.000 kr. kom Max Kojo Mulligan Constable fra Herningsholm Erhvervsskole, der er udlært hos Malte Gormsen A/S, med et flot bearbejdet sengebord. Dommernes begrundelse lød blandt andet:

Det er et meget velproportioneret og flot designet sengebord med mange fine detaljer og  skal man lave noget i høj kvalitet, er der ikke mange andre måder at lave det på. Et møbel til det meget designbevidste hjem.

Sengebordet skriver sig direkte ind i den klassiske møbeltradition – både hvad angår design og konstruktion og på den måde et fint håndværk.

 

Præmierne er sponsoreret af Træets Uddannelses- og Udviklingsfond (TUUF).

Tilbage til nyhedsoversigt